sábado, 9 de octubre de 2010

Comentaris a l'article del PP en el Crònica


Una mica curiosa la forma en que el articulista del PP en el Crònica darrer compara la situació econòmica de una família correnta de Vinaròs amb la del seu Ajuntament.

Parla de que una família mitjana que tingue uns ingressos anuals de 30.000 €, si resulta que en deuen 50.000 €, per a ells aquesta família esta en fallida (en castellà: en quiebra). I assimila aquesta situació a la del Ajuntament que té uns ingressos pressupostats per aquest any de retalls en 23 milions d’euros mentre que en deu 30.

Estic d’acord que seran unes quantes les famílies en que, treballant dos membres mileueristes, cobrant les 14 pagues i la paga de beneficis, ingressen cada any els 30.000 € dels números del PP. De lo que discrepo completament es en que aquestes famílies poden pagar, no tan sol una hipoteca de 50.000 €, sinó una de 120.000 €, ja que lo normal es que la paguen en un termini de com a mínim 20 anys, amb lo qual, al Euribor actual més un 1%, fent uns números aproximats, els hi surt una quota de 625 € al mes, o sigue 7.500 € a l’any. Dit d’una altra manera destinen per a pagar la hipoteca el 25 % del seus salaris.

¿A que cap d’aquestes famílies mentre conserve la feina, mentre els interessos es mantinguen baixos, i amb una disponibilitat per a viure dels 22.500 € que els hi queden desprès de pagar la hipoteca no estarà en fallida?

Amb l’Ajuntament és el mateix, els 30 milions de euros que debem es paguen en 15 anys però sense interessos o sigue, 2 milions d’euros per any, lo qual representa només una mica més del 8 % dels 23 milions d’ingressos previstos per aquest any de crisi quant lo normal han estat sempre ingressos de a la vora de 30 milions.

Les comparances del PP em fan riure per ridícules i burdes, però en fan també plorar per malintencionades.