domingo, 31 de octubre de 2010

¿Com està fet això?

Al PVI ens sentim molt satisfets que, després de l’adjudicació de la depuradora de Benicarló, la Generalitat hague tret a licitació la de Peñíscola que també serà de cicle secundari i que, com la nostra, tampoc podrà utilitzar les aigües depurades que també s’abocaran a la mar. A vore si en un parellet d’anys quan totes estiguen operatives ja es note la millora tant en les nostres platges com en la nostra pesca.

Lo que m’ha deixat atònit han estat les declaracions de l’Alcalde de Peñíscola dient que ahora sólo queda resolver los últimos trámites para la consecución de la totalidad de los terrenos. I jo que em pensava que la Generalitat no podia moure ni un dit fins tenir els terrenys, veient com a Peñíscola, sense tindre’ls tots, la Generalitat va iniciar els tràmits per la depuradora, va adjudicar i va fer redactar el projecte bàsic i que, per treure-la a licitació, haurà tingut que consignar la corresponent partida pressupostaria, me’n he adonat del meu error, i de les dues vares de mesurar que gasta la Generalitat, que porta molts anys bloquejant-nos actuacions amb l’excusa – ara ja ha quedat prou clar que ho es – de no haver-li posat els terrenys a la seva disposició, o inclús posant entrebancs i repars quan ja els havíem donat.
La veritat es que penso que les coses es tenen que fer com la Generalitat les fa a Peñíscola i no com les està fent a Vinaròs, i que tenim que exigir amb més contundència les actuacions que a nosaltres ens han rebutjat, paralitzat o entorpit.

Recordem-ne algunes.

- Es van fer enrere de la seva promesa de construir-nos l’estació d’autobusos per la demora en poder disposar dels terrenys del PAI de Mercadona que, una volta resoltes les dificultats en la reparcelació, ara ja tenen a la seva disposició.

- El segon ambulatori està als albors dels seus tràmits, però no sense avanç haver-nos rebutjat els terrenys dient que no eren urbans quan sí que ho eren, o dient que eren massa grans, o que ells no farien ni els aparcaments ni el jardí que finalment farà l’Ajuntament i, fins i tot, arribar a dir que allí encara havia algú vivint. En fi, tota una bateria d’excuses per demorar l’actuació carregant-li la culpa als altres.  

- El quint col·legi no avança malgrat que el camp de futbol de les capsades on anirà porta ja més d’un any fora d’us des de que els equips de futbol base juguen en els nous camps de la Ciutat Esportiva. Mentre tant, els nostres xiquets del quint col·legi lo únic que segueixen coneixent son els barracons on sempre han estat.

- De l’ampliació del Vilaplana, tan que s’han omplert la boca dient que la Generalitat no la emprenia per no disposar dels terrenys. Ja fa quatre mesos que els tenen. ¿L’ampliaran de una vegada? o es tindran que fer fonaments tal i com cal per fixar definitivament els actuals barracons?